Схеми Курченка: справу одеських митників направили до суду

Схеми Курченка: справу одеських митників направили до суду

Укрінформ
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно трьох посадовців Одеської митниці, причетних до оборудок з нафтопродуктами за схемою, організованою бізнесменом Сергієм Курченком.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області. 

Обвинувальний акт направлено сьогодні, 6 липня, до Ренійського районного суду.

"Встановлено, що митники у змові з іншими особами під виглядом транзиту та реекспорту реалізовували на території України 800 тисяч тонн нафтопродуктів, використовуючи підроблені документи та фіктивні підприємства. Внаслідок злочинних дій групи осіб до державного бюджету не надійшло понад 2,1 млрд грн обов'язкових платежів", - йдеться у публікації.

Як повідомлялося, у лютому цього року прокуратура Одеської області заявила про викриття трьох державних інспекторів Одеської митниці ДФСУ, підозрюваних у причетності до "схем Курченка".

Сам організатор злочинної схеми Курченко перебуває у розшуку.

Читайте також: Луценко заявляє, що справа на "сім'ю" Януковича застрягла в Печерському суді

У червні цього року в ході розслідування кримінального провадження суд конфіскував Одеський нафтопереробний завод, що належить групі "СЄПЕК" Сергія Курченка.

"У рамках укладення угоди зі слідством районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ як знаряддя злочину злочинної організації Курченка", - заявив тоді генпрокурор Юрій Луценко, додавши, що завод перейшов у власність держави в особі Кабінету міністрів.

За даними ГПУ, спричинені злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Курченко, загалом становлять понад 14 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-