Росія нарощує бойовий потенціал на окупованому Донбасі - МОУ

Росія нарощує бойовий потенціал на окупованому Донбасі - МОУ

Укрінформ
РФ нарощує бойовий потенціал своїх військ на окупованій внаслідок збройної агресії території сходу України.

Про це заявив перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак сьогодні у Києві під час виступу на Семінарі Роуза-Рота за тематикою "Безпека і стабільність в Україні і Чорноморському регіоні", участь в якому беруть делегація Парламентської асамблеї НАТО та українські високопосадовці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Складність безпекової ситуації в Україні визначається подіями на сході держави, де РФ докладає зусиль з нарощування бойового потенціалу своїх військ на окупованій в результаті збройної агресії території. З цією метою РФ сформувала потужне угруповання військ в складі 1 і 2 армійських корпусів так званих "ДНР" та "ЛНР" та підтримує їх фінансово і матеріально", - сказав він.

Читайте також: Фейгін не виключає обмін Сущенка на захопленого під Луганськом військового РФ

За словами Руснака, в 1 та 2 АК командні та керівні посади переважно обіймають кадрові військовослужбовці (офіцери, генерали) ЗС РФ, які відряджаються до тимчасово окупованих територій України терміном від 3 до 12 місяців.

"Як особливість, російські військовослужбовці мають змінені особисті документи, що унеможливлює їх ідентифікацію та причетність до служби у силових структурах РФ", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-