У зоні відчуження через пожежу посилили контроль за радіацією

У зоні відчуження через пожежу посилили контроль за радіацією

Укрінформ
В зоні відчуження на території Луб’янського лісництва, де напередодні виникла пожежа, посилено контроль за радіаційною ситуацією.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з управління зоною відчуження.

"Враховуючи радіологічну значимість пожежі, на території зони відчуження посилено контроль за радіаційною ситуацією. В оперативному режимі аналізуються дані щодо потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання (ПЕД) та вмісту радіонуклідів у повітрі в районі пожежі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на даний час в зоні відчуження та на прилеглих територіях погіршення радіаційного стану не спостерігається. Радіаційна ситуація знаходиться під контролем, подальша інформація буде оперативно уточнюватися та надаватися, додали у відомстві.

Радіаційний фон в зоні відчуження контролюється за допомогою автоматизованої системи контролю радіаційного стану (АСКРС) ДСП «Екоцентр» у безперервному режимі на 39 пунктах. Дані цілодобово надходять до диспетчерського центру раз на годину, а в умовах надзвичайної ситуації – раз на 2 хвилини.

Як повідомлялося, 29 червня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення на території Луб’янського лісництва під час технологічної вирубки лісу для прокладання залізничної дороги сталося загоряння порубкових решток деревини та лісової підстилки, яке розповсюдилось на площу близько 20 га.

Станом на ранок 30 червня гасіння пожежі тривало. Протягом ночі площу пожежі було зменшено з 25 до 12 га.

В ДСНС заявляли, що залучення наземних сил ускладнено підвищенням радіаційного фону в осередку горіння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-