Пожежа в зоні ЧАЕС: Семерак запевняє, що радіаційний фон у нормі

Пожежа в зоні ЧАЕС: Семерак запевняє, що радіаційний фон у нормі

Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заперечує інформацію про підвищення радіаційного фону в Чорнобильській зоні відчуження через лісову пожежу.

Про це він написав у Фейсбуці.

“В зоні відчуження триває досить масштабна пожежа. ДСНС в повній мірі здійснюють заходи для її ліквідації. Водночас деякі російські ЗМІ вже розповсюджують брехливу інформацію щодо начебто значного підвищення радіації. Тому я дав доручення керівництву ДП з управління зоною відчуження оперативно інформувати українські та світові ЗМІ щодо реальної ситуації. Прошу журналістів бути пильними і не розповсюджувати фейки”, - написав Семерак.

Також міністр наголосив, що у зоні проводяться планові заходи щодо запобігання пожежам. Йдеться і про підтоплення територій, і про планові рубки пожежозахисних смуг, додав, зокрема, семерак.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ДСНС, 29 червня у зоні відчуження поблизу села Буряківка на території ДСП «Північна Пуща» під час проведення технологічної рубки лісу сталося загоряння решток деревини та лісової підстилки на площі близько 25 га.

Наразі гасіння пожежі триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-