Правоохоронці Чернігівщини викрили торговців зброєю та боєприпасами

Правоохоронці Чернігівщини викрили торговців зброєю та боєприпасами

Укрінформ
На Чернігівщині співробітники СБУ, прокуратури та поліції припинили діяльність злочинного угруповання, яке незаконно торгувало зброєю та боєприпасами.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-групі управління СБУ в Чернігівській області.

"На Чернігівщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрила та припинила діяльність злочинного угруповання, яке займалось незаконною торгівлею зброєю та боєприпасами, у т.ч. вивезеними з району проведення антитерористичної операції. Оперативники СБУ затримали трьох членів злочинної групи під час спроби збуту пістолета Макарова та близько 200 набоїв до нього", - йдеться у повідомленні.

За інформацією силовиків, зловмисники планували створити розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї на території регіону та за його межами. З цією метою вони підшукували потенційних покупців через зв'язки у кримінальному середовищі.

Зброю та боєприпаси зловмисники зберігали у власних помешканнях та господарчих будівлях. Під час обшуків у них було виявлено та вилучено близько 300 бойових патронів різних калібрів, шість магазинів до автомата Калашникова, деталі вогнепальної зброї, елемент динамічного захисту бронетехніки Контакт-5 та 250 грамів пластиду. Все це криміналісти направили на експертизу.

За фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами (ч.1 ст. 263 ККУ) відкрито кримінальне провадження. Проводяться оперативно-слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до незаконного переміщення та збуту зброї. Вирішується питання про оголошення ділкам про підозру та обрання запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-