Кібератака паралізувала роботу «прозорих офісів» у Вінниці

Кібератака паралізувала роботу «прозорих офісів» у Вінниці

Укрінформ
Хакерська атака зачепила сайти Вінницької міськради. Паралізована робота «прозорих офісів».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор департаменту в справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради Аліса Мисловська.

«Сайт міської ради тимчасово не працює, тому що лягла уся система – нас, на жаль, теж «накрила» хакерська атака. Унаслідок цього паралізована й робота усіх центрів надання адміністративних послуг - «прозорих офісів», - повідомила Мисловська.

За її словами, загальний системний збій унаслідок інфікування вірусом стався близько 13.15. Наразі фахівці ЦНАПів проводять роз’яснювальну роботу з відвідувачами, вибачаються і просять завітати опісля ліквідації наслідків хакерської атаки.

Наразі усі комп’ютери у міськраді вимкнено.

Тим часом сайти вінницьких ОДА та облради працюють.

Прес-служба Вінницької філії «ПриватБанку» повідомила, що його електронні комплекси та Приват24 не зафіксували жодних хакерських атак або спроб втручання в роботу систем.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

За даними ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-