У Нацполіції сказали, скільки організацій “поклала” кібератака

У Нацполіції сказали, скільки організацій “поклала” кібератака

Укрінформ
У департаменті кіберполіції Нацполіції заявляють, що вже отримали 22 повідомлення про кібератаку.

Про це у Фейсбук написав директор департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало.

“Станом на зараз до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло уже 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів”, - написав він.

Тракало зазначив, що це звернення як від державних, так і приватних установ. “Зокрема, і від одного з мобільних операторів. Аналогічні повідомлення надходять і до регіональних представництв Департаменту кіберполіції. Повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів продовжують надходити. Усі вони фіксуються”, - йдеться у повідомленні.

Після отримання таких звернень - на місце виїжджають спеціалісти Департаменту кіберполіції та інших профільних служб, які працюють над протидією розповсюдження вірусу, а також ліквідацією його наслідків.

“За попередньою інформацією, відбулось втручання в функціонування комп’ютерних мереж шляхом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, яке використовує нещодавно виявлені вразливості ОС Windows, а саме протоколу SMB”, - написав Тракало.

Він наголосив, що за всіма випадками треба звертатись з повідомленнями до поліції для негайного реагування на кіберінцидент.

Як повідомлялося, Комп'ютерні мережі енергокомпанії «Київенерго», «Укртелекому», «Ощадбанку», «Нової пошти», а також багатьох інших компаній постраждали від хакерської атаки.

За даними ЗМ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-