На блокпостах Маріуполя з’явилось “інтелектуальне відеоспостереження”

На блокпостах Маріуполя з’явилось “інтелектуальне відеоспостереження”

Фото
Укрінформ
У модулях на блокпостах Маріуполя встановлені відеокамери, які допоможуть правоохоронцям гарантувати безпеку тих, хто перетинає пост.

Проект здійснено з ініціативи заступника голови Нацполіції України - начальника ГУНП в Донецькій області В'ячеслава Аброськіна при взаємодії з «Фондом розвитку Маріуполя» , повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

«Одна камера всередині, друга - ззовні: у рамках програми «Безпечне місто» для правоохоронці Донецької області вживають додаткові заходи безпеки, аби захистити і звичайних людей, які живуть у зоні проведення антитерористичної операції, і співробітників, які разом із військовими несуть службу на блокпостах», - йдеться у повідомленні.

До цього при впровадженні на Донеччині Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC), Маріуполь був узятий у так зване «кільце безпеки». На всіх блокпостах міста встановлені камери інтелектуального відеоспостереження, які у режимі онлайн передають інформацію до UASC. Проте вони не охоплюють того, що відбувається всередині модуля, де поліцейський перевіряє людину за базами даних чи надає їй допомогу. Тепер цю проблему вирішено.

Нові камери також підключені до Єдиного аналітичного сервісного центру. І якщо є збіг по фото з особою, яка перебуває у розшуку за той чи інший злочин, правоохоронці отримують сигнал та вживають заходів для затримання зловмисника.

Крім того, при утворенні великих черг на блокпостах за допомогою таких камер можна дистанційно вживати заходів та коригувати кількість особового складу, який здійснює перевірки.

А для забезпечення оперативного зв'язку з блокпостами віднині всі поліцейські модулі оснащені ip-телефонами, які використовують захищені канали інтернету (VPN-шифрування).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-