За півроку на Донбасі загинули 67 цивільних - ООН

За півроку на Донбасі загинули 67 цивільних - ООН

Укрінформ
Рада ООН з прав людини зафіксувала, що на Донбасі в ході конфлікту з початку року загинуло 67 мирних жителів, більше 300 осіб були поранені. 

Про це йдеться в заяві Верховного Комісара ООН з прав людини.

«Цього року, з 1 січня по 18 червня 2017 року, Рада ООН з прав людини зафіксувала 375 жертв серед цивільного населення: 67 вбитих і 308 поранених», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це на 74% більше порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Кількість жертв серед цивільного населення, викликаних обстрілами, подвоїлася - 31 людина загинула і 178 отримали поранення з 1 січня по 18 червня 2017 року порівняно з 12 вбитими, 76 пораненими за той же період в 2016 році.

«Ці статистичні дані говорять про мінливий характер конфлікту: він посилюється, коли обидві сторони дуже близькі одна до одної та важке озброєння, солдати та члени збройних груп найчастіше входять в цивільні райони або знаходяться поряд з цивільною інфраструктурою», - йдеться у повідомленні.

В ООН наголошують, що співробітники місії продовжують документувати випадки незаконного і свавільного затримання з обох сторін лінії зіткнення та насилля, яке доходить до тортур і жорстокого поводження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-