Бойовики вибивають зізнання із блогера Васіна та шантажують його матір - Фірсов

Бойовики вибивають зізнання із блогера Васіна та шантажують його матір - Фірсов

Укрінформ
В окупованому Донецьку на затриманого блогера Станіслава Асеєва, який публікувався в українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін, і його матір терористи чинять жорстокий тиск і шантаж.

Про це заявив колишній нардеп України, координатор політичної сили «Альтернатива» Єгор Фірсов, опублікувавши на своїй сторінці в Facebook свій блог, що вийшов в «Українській правді».

«За моєю інформацією, зі Стаса намагаються вибити визнання. Терористам це необхідно для виправдання затримання і надалі пред'явлення звинувачень. На нього, як і на його маму здійснюється жорстокий тиск, шантаж. Мама Стаса вже практично тиждень як припинила будь-яке спілкування з будь-якими представниками української сторони», - повідомив Фірсов.

Він попросив усіх, хто пише сьогодні про долю його друга - блогера Асеєва, не перекручувати факти, не користуватися неперевіреними джерелами інформації, які знаходяться зараз в руках терористів і які зацікавлені у вкиданні хибних, неправдивих відомостей.

«Мені важко про усе це писати, але мовчати я теж не можу, бачачи, як перекручують факти. Я попросив би усіх, що коментують і поширюють інформацію про подію зі Стасом, ретельніше перевіряти інформацію і не довіряти неперевіреним джерелам», - написав Фірсов.

Він зазначив, що на проросійських і сепаратистських сайтах, наприклад, поширювалася інформація, що Асеєва не було викрадено так званим Міністерством держбезпеки ДНР, і нібито він не виходив на зв'язок, оскільки просто захворів і ліг в лікарню. Також писали, що Асеєва затримали нібито після того, як його справжнє прізвище повідомили українські ЗМІ, нібито «провиною всьому поява інформації про справжнє прізвище Стаса».

«На жаль, частина людей, що не стежили за ситуацією із самого початку, повірили в це фейкове вкидання і навіть стали поширювати версію бойовиків. Це частина війни, і в першу чергу війни за розум. На жаль, не всі з нас це розуміють і перевіряють інформацію, перш ніж її поширювати і коментувати. Хоча три роки війни і пропаганди повинні були цьому навчити», - констатував Фірсов. Він у блозі ще раз навів свої аргументи, що доводять, що Асеєва дійсно затримали в Донецьку, що його «було затримано МДБ, його особа встановлена, і рід його діяльності визначено».

Як повідомлялося, 6 червня Фірсов заявив про можливе зникнення журналіста Станіслава Васіна, який жив у Донецьку і писав для українських ЗМІ.

З часом факт зникнення підтвердили в СБУ.

Національна спілка журналістів України звернулася до представників міжнародних місій в Донецьку з проханням допомогти з'ясувати місцезнаходження Асеєва (Васіна).

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні заявляла, що намагається з'ясувати місцезнаходження 27-річного блогера з Донецька Станіслава Асеєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-