Мер Миколаєва таки взяв

Мер Миколаєва таки взяв "корупційний" протокол і поскаржився на зарплату

Укрінформ
Міському голові Миколаєва Олександру Сєнкевичу з другої спроби таки вручили протокол про адміністративне корупційне правопорушення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич не вжив реальних заходів та не заявив про конфлікт інтересів при голосуванні на сесії міськради про присвоєння йому рангу держслужбовця та нарахування заробітної плати. Таким чином, він здійснив корупційне правопорушення відповідно до ч.1 ст.172-7 «Кодексу України про адміністративне правопорушення», - йдеться у протоколі.

Сам Сенкевич протокол взяв, прочитав його уголос в присутності журналістів, які прийшли на цю подію, і підписав його. При цьому він зазначив, що винним себе не вважає. За його словами, він дійсно проголосував за свою зарплату, але оскільки це була перша його сесія у статусі міського голови, то він просто не був достатньо поінформований як себе поводити.

Крім того, міський голова переконаний, що отримує меншу зарплату, ніж його заступники, бо не має стажу держслужбовця. Як приклад назвав свою платню за січень цього року у розмірі 8,8 тисячі гривень. «Вважаю таку зарплату неадекватною з тим навантаженням, яке лягає на плечі міського голови», - зауважив мер.

Він також пояснив чому не зустрівся з правоохоронцями вранці 14 червня. «Я був зайнятий, у мене були важливі справи. Я подзвонив у нашу миколаївську поліцію, прокуратуру і мені сказали, що вони нікого до мене не посилали. А розбиратися хто прийшов мені було ніколи. Отож я і відтермінував зустріч», - зауважив Сенкевич. Він додав, що через балкон не тікав, але й через головний вхід приміщення міськвиконкому не залишав.

Як уже повідомляв Укрінформ, міський голова Олександр Сенкевич відмовився зустрітися з групою правоохоронців з Департаменту захисту економіки Національної поліції України, які прибули з Києва вручити йому повідомлення про корупційне правопорушення. Він зачинився в кабінеті, сказав, що зайнятий і призначив нову зустріч на 16 годину.

Між тим, ця подія набула широкого резонансу і обросла різними чутками. Одні казали, що, мер, мовляв, дуже злякався і велів не впускати до себе нікого, просидівши зачиненим у кабінеті більше години. Інші стверджують що знайшлися очевидці, які начебто бачили, як мер залишив свій кабінет через балкон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-