Садовий вважає, що ситуацію зі сміттям можна вирішити за один день

Садовий вважає, що ситуацію зі сміттям можна вирішити за один день

Укрінформ
Ситуацію із сміттям у Львові можна вирішити за один день, якщо розблокувати для міста полігони в інших регіонах держави.

Про це сказав на брифінгу міський голова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора я підписав усі необхідні рішення, відправив звернення до секретаря РНБО, до Прем’єр-міністра, в обласну адміністрацію, поінформував відповідним листом Президента, Голову Верховної Ради України щодо оголошення Львова зоною екологічного лиха. Має бути такий порядок дій: ініціатива має виходити від Кабінету міністрів або РНБО, наступний крок – це указ Президента, після чого має бути рішення Верховної Ради. Але це було би страшно, якби ми вийшли на таку формулу, бо за 1 годину це питання можна врегулювати, розблокувавши полігони», - зазначив Садовий, додавши, що в Україні є 5,5 тис. полігонів.

Мер зазначив, що місто приступає до етапу проектування сміттєперероного комплексу, що триватиме 4 місяці. Цього року планується розпочати будівництво. Це має бути перший комплекс, збудований в Україні за усіма європейськими екологічними нормами.

За його словами, паралельно здійснюється підготовка до рекультивації Грибовицького полігону. У цьому місто має фінансову підтримку Європейського банку реконструкції та розвитку, який гарантує найближчим часом виділення 20 млн євро, і Європейський інвестиційний банк має чітку позицію, що 75 млн євро, які були задекларовані, мають прийти до Львова. Ці кошти будуть базовими для рекультивації полігону ТПВ та будівництва заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-