Московський патріархат хоче судитися за храм у Коломиї

Московський патріархат хоче судитися за храм у Коломиї

Укрінформ
Українська православна церква Московського патріархату пропонує через суд вирішити питання належності Благовіщенського храму, який опечатали активісти у Коломиї.

Про це Українська православна церква повідомила у своїй заяві, розміщеній на сайті УПЦ.

"Релігійна громада УПЦ користується приміщенням Благовіщенського храму на законних підставах з 1990 року. На сьогоднішній час Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ не надала жодних юридичних підтверджень факту передачі в користування даного храму релігійній громаді УПЦ з умовою в майбутньому повернути цей храм УГКЦ. Якщо згадана греко-католицька єпархія вважає храм Благовіщення Пресвятої Богородиці своїм храмом, то слід доводити свою правоту у цивілізований спосіб, тобто через суд", - йдеться у заяві Української православної церкви.

Тут зазначено, що, "окрім спроби захоплення згаданого храму, зі сторони духовенства та вірних УГКЦ також лунають погрози захопити інший храм УПЦ в м. Коломия, а саме – Свято-Успенський собор".

Відомо, що у Коломиї 4 червня після вечірньої у Благовіщенській церкві активісти міста опечатали храм  і тимчасово припинили там богослужіння. Причина – громада Коломиї не хоче, "аби їхня святиня мала зв'язок з окупантами". Коломияни звернулися до вірян і наставників церкви з єдиним: дозволити всім містянам відвідувати церкву, стверджують, що "багатьох патріотів зупиняє підпорядкованість Благовіщинської церкви Московському патріархату". Аби вирішити подальшу долю храму, активісти ініціювали створення робочої групи за участю представників влади та  духовенства усіх конфесій міста і району.

Фото: dzerkalo.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-