Федеральний радник Швейцарії привіз гуманітарку на Донбас

Федеральний радник Швейцарії привіз гуманітарку на Донбас

Укрінформ
Федеральний радник Швейцарії Дідьє Буркхальтер, який 6-7 червня перебуватиме в Україні з робочим візитом, відвідає Донецьку область і проведе переговори з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"6 червня керівник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії здійснює візит до Донецької області з гуманітарною метою", - йдеться у повідомленні. 

У МЗС поінформували, що у Маріуполі Буркгальтер візьме участь у передачі 6-го швейцарського гуманітарного вантажу (1600 тонн реактивів для очищення води та медичні засоби на суму 600 тис. дол. США), а також зустрінеться з представниками міжнародних організацій, які працюють на сході України. 

Від МЗС України у поїздці на Донбас бере участь перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко.

7 червня відбудуться переговори міністра закордонних справ України Клімкіна з керівником швейцарського зовнішньополітичного відомства. Головною темою стануть питання двостороннього співробітництва, у тому числі розширення швейцарської технічної та гуманітарної допомоги Україні. Передбачається також обговорення ситуації на Донбасі, зумовленої російською агресією проти нашої держави, та підписання українсько-швейцарських угод про реадмісію та спрощення візового режиму, йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-