Україна й Молдова відкрили спільний КПП на придністровській ділянці кордону

Україна й Молдова відкрили спільний КПП на придністровській ділянці кордону

Укрінформ
У середу, 31 травня, запрацював перший спільний молдавсько-український контрольно-пропускний пункт "Первомайськ-Кучургани" на центральній (придністровській) ділянці молдавсько-українського кордону.

Про це повідомили в прес-службі Прикордонної поліції Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"На першому етапі роботи спільного КПП "Первомайськ-Кучургани", який тривав шість місяців, співробітники Прикордонної поліції і Митної служби Молдови спільно зі своїми українськими колегами здійснюватимуть контроль над експортом товарів з Придністровського регіону", - йдеться в повідомленні.

 У цей самий період здійснюватиметься також моніторинг транспортного і пасажирського потоку, реєстрація іноземних громадян при в'їзді і виїзді з території Молдови, а також будуть надані консультації про національне міграційне законодавство Молдови.

Повідомляється також, що для осіб, які бажають отримати більш детальну інформацію про діяльність спільного КПП і надання послуг, випущений спеціальний гід-довідник чотирма мовами - українською, молдавською, російською і англійською.

Рішення про відкриття спільних пунктів контролю на молдавсько-українському кордоні було прийнято під час зустрічі в Києві у лютому цього року прем'єр-міністрів Молдови і України Павла Філіппа і Володимира Гройсмана.

Наразі на молдавсько-українському кордоні діють ще чотири спільні КПП: "Бричани-Росошани", "Крива-Мемелига", "Ларга-Кельменці" (північна ділянка кордону) і "Джурджулешти-Рені" (південь Молдови).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-