У Кишиневі обговорили відновлення переговорів щодо Придністров'я

У Кишиневі обговорили відновлення переговорів щодо Придністров'я

Укрінформ
Президент Ігор Додон, голова парламенту Андріан Канду і прем'єр-міністр Павло Філіп обговорили з учасниками переговорів можливість їх відновлення у форматі «5+2».

Україну на зустрічі представляв Надзвичайний та Повноважний посол в Молдові Іван Гнатишин, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

Як повідомили в прес-службі парламенту Молдови, учасники зустрічі обговорили нинішній стан діалогу з Придністровського врегулювання та можливість проведення найближчим часом переговорів у форматі «5+2» за участю Молдови і Придністров'я – сторони конфлікту, України, ОБСЄ та Росії – посередники і гаранти, а також ЄС і США – спостерігачі.

Молдавська сторона підтвердила готовність до відкритого діалогу з Тирасполем і широким компромісів з основних питань соціально-економічного взаємодії між двома берегами Дністра.

Міжнародні учасники переговорів вітали зусилля керівництва Молдови щодо активізації діалогу з Придністровського врегулювання, висловивши готовність до плідної співпраці у якості посередників і спостерігачів у переговорному процесі з метою пошуку оптимальних шляхів вирішення накопичених між Кишиневом і Тирасполем питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-