Бюджет Львова дозволяє побудувати не один сміттєпереробний завод - Гройсман

Бюджет Львова дозволяє побудувати не один сміттєпереробний завод - Гройсман

Укрінформ
Уряд України підтримує львівську міську владу в питанні утилізації твердих побутових відходів, однак не може вирішити за неї питання будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час перебування у Львівській області, де він оглянув хід автодорожніх ремонтних робіт, повідомляє Урядовий портал.

"За цей рік урядом було проведено низку необхідних кроків, які дали можливість львівській міській раді, бо це їхня відповідальність (це питання вирішити). Я не можу вам побудувати сміттєпереробний завод, тому що ваш сміттєпереробний завод має побудувати Львівська міська рада. У неї для цього є гроші, повна підтримка уряду, вже навіть є дозволи, експертизи для того, щоб на Грибовицькому смітєзвалищі навести порядок, нічого не стримує", - наголосив Гройсман, зазначивши, що у ці дні минають роковини трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Глава уряду зауважив, що бюджет розвитку Львова становить близько двох мільярдів гривень, що дає змогу побудувати не один сміттєпереробний комплекс. Окрім того, за словами Прем’єр-міністра, Львівська обласна влада має чітку позицію в питанні виділення земельних ділянок для цього та допомоги львівській міській владі.

Прем'єр нагадав, що 21 квітня цього року Львівська облдержадміністрація, обласна та міська рада, органи місцевого самоврядування при посередництві Кабінету міністрів уклали і підписали спеціальний дворічний меморандум про поводження з твердими побутовими відходами. Він має розв’язати багатомісячну проблему накопичення й вивозу побутового сміття зі Львова. Документ забезпечує гарантії захоронення відходів на полігонах і звалищах у Львівській області та гарантії фінансової підтримки підприємств та міст, які забезпечать приймання відходів та облаштування полігонів.

Водночас Гройсман підкреслив, що окрім підписання документів, потрібно вести діалог з громадами населених пунктів, на території яких розташовані чи будуть розташовані полігони для "львівського сміття".

"З нашого боку я засвідчую ще раз - повна підтримка і максимальне (сприяння) там, де потрібно. Я готовий у будь-який час Львову допомагати вирішити цю проблему і допомагаю по сьогоднішній день. Єдине, що я не можу зробити, - це замінити роботу Львівської міської ради", - підкреслив глава уряду.

Як відомо, 28 травня 2016 року сталася пожежа на звалищі побутових відходів у селі Грибовичі на Львівщині. Рятувальники кілька днів гасили вогонь, але 30 травня стався зсув грунту і четверо працівників ДСНС опинилися під завалами сміття.

За фактом події було відкрито кримінальне провадження, матеріали якого налічують понад 300 томів. Втім винні у трагедії досі не названі. Згідно з висновками експертів, причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі стало самозаймання неущільнених твердих побутових відходів. Водночас міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що це зумисний підпал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-