У Львові сьогодні день жалоби за загиблими на Грибовицькому сміттєзвалищі

У Львові сьогодні день жалоби за загиблими на Грибовицькому сміттєзвалищі

Укрінформ
Днем жалоби оголошено 30-те травня у Львові в річницю загибелі чотирьох людей під шаром сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, у вівторок у Львові, Жовкві та Рава-Руській (містах, де поховані рятувальники) приспущені прапори із жалобними стрічками. Заплановані поминальні служби, відвідини могил загиблих, а також вечір пам’яті.

28 травня 2016 року сталась пожежа на звалищі побутових відходів у селі Грибовичі на Львівщині. Рятувальники кілька днів гасили вогонь, але 30 травня стався зсув грунту і четверо працівників ДСНС –  Андрій Вненкевич, Юрій Рудий, Богдан Юнка і комунальник Олександр Бутін (його тіло не знайшли) – опинились під завалами сміття.

За фактом події було відкрито кримінальне провадження, матеріали якого налічують понад 300 томів. Втім винні у трагедії досі не названі. Згідно з висновками експертів, причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі стало самозаймання неущільнених твердих побутових відходів. Водночас міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що це зумисний підпал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-