Ватажки бойовиків заробляють на

Ватажки бойовиків заробляють на "мертвих душах" та "каруселях" - розвідка

Укрінформ
У "ЛНР" через перевірки "командири" терміново оформлюють відсутніх бойовиків як дезертирів, аби уникнути відповідальності за присвоєння матеріального забезпечення "мертвих душ".

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"В одному з підрозділів 2 АК, який з початку року у складі 50 військовослужбовців знаходиться на полігоні, в наявності тільки 15 осіб. На відсутніх терміново оформляються документи про самовільне залишення місця служби, у тому числі на тих, які за “домовленістю” з командуванням виїхали на територію РФ або були відпущені для проведення сезонних сільськогосподарських робіт", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-центру розвідки, під час перевірки проводиться фотографування військовослужбовців кожного підрозділу для унеможливлення практики "каруселей", коли спеціально підготовлені підрозділи перевозяться з однієї позиції на іншу, щоб представити для перевірки необхідну кількість належно екіпірованого особового складу. Командири підрозділів для уникнення відповідальності за присвоєння грошового та матеріального забезпечення "мертвих душ" в авральному порядку оформляють на відсутніх військовослужбовців документи як дезертирів.

У ГУР також зазначають, що на передових позиціях 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК під час перевірки наявності боєкомплекту виявлено факти приховування боєприпасів для їх подальшого продажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-