Порошенко похвалив дороги у Вилковому: Ну як не в Україні

Порошенко похвалив дороги у Вилковому: Ну як не в Україні

Фото
Укрінформ
Територіально Одеська область є найбільшою в країні, тому потребує найбільше доріг, і держава сприятиме розвитку їх мережі.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час відкриття на Одещині реконструйованої ділянки дороги Т-16-28 (М-15) село Спаське – місто Вилкове, повідомляє прес-служба глави держави. 

"Ми цього року збудували і збудуємо вдвічі більше доріг, ніж у минулому. Ми виділимо кошти набагато більше, ніж у минулому. Ми будемо розвивати не лише цю дорогу, а й всю мережу", - сказав Порошенко та додав, що Одеська область - найбільша область в Україні за територією, а тому вона потребує найбільше доріг.

За словами Президента, життя починається з дороги: "Бо є дорога – є робота, є туристи, є можливість вивезти врожай, є можливість залучити інвестиції», - сказав він.

Глава держави нагадав, що до 2016 року будівництво дороги навіть не розпочиналось: «Раніше тут дороги не було. А зараз ми подивилися – виглядає, ну як не в Україні».

Порошенко розповів, що нині робиться все, щоб кардинально змінити думку про нашу державу в світі: будуються дороги, підвищується заробітна плата, до кінця року планується підвищення пенсії. За його словами, в питанні будівництва доріг навели порядок: почали надходити гроші, почались роботи, відбуваються чесні та прозорі тендерні процедури, електронні закупівлі.

Загальна протяжність автомобільної реконструйованої дороги складає 44,7 км. Автомобільна дорога була побудована в 1940-1950 роках, проходить територією Кілійського та Татарбунарського районів Одеської області. Дорога є туристичним маршрутом, з’єднує місто Вилкове з основною транспортною магістраллю півдня Одещини – автодорогою державного значення М-15 Одеса-Рені.

Останні ремонтні роботи на окремих ділянках виконувались в 2010 році. Внаслідок збільшення інтенсивності руху великовагового транспорту відбулося руйнування покриття, була втрачена несуча здатність покриття. На окремих ділянках дорожній одяг було зруйновано по всій ширині проїзної частини, також була відсутня дорожня розмітка та частково відсутні дорожні знаки.

Загальна договірна вартість поточного середнього ремонту склала 235,686 млн грн. Зокрема, були проведені роботи з відновлення основи дорожнього одягу, влаштування вирівнюючого та верхнього шарів покриття, роботи з упорядкування узбіч.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-