На Луганщині побільшало тих, хто звинувачує Росію у війні

На Луганщині побільшало тих, хто звинувачує Росію у війні

Опитування
Укрінформ
У Луганський області 17% цього року порівняно з 3% минулого року громадян стали вважати винними у нинішній війні місцевих бойовиків і сепаратистів, тоді як на Донеччині таких лише 7%.

Такі дані соціологічного опитування оприлюднила виконавчий директор Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк під час Міжнародної конференції "Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми також питали, хто винен у конфлікті на Донбасі! Оскільки ми проводили опитування і аналіз у попередньому році, то нам вдалося побачити дуже цікаву тенденцію: перш за все, позитивна тенденція по Луганську (Луганській області - ред.). Абсолютно несподівано на запитання, хто винен у конфлікті на Донбасі, тільки 3% мешканців Луганської області в минулому році  казали, що винні місцеві бойовики, так звані сепаратисти,  в цьому році - 17%", - сказала Романюк.

Крім того, вона зауважила, що Росію на Луганщині також почали звинувачувати більше - 13% минулого року, до 28% - цьогоріч. 

Водночас вона підкреслила, що й Україну в конфлікті стали звинувачувати більше - з 33% до 39%.

Разом з тим, Романюк зазначила, що на Донеччині почали більше звинувачувати в конфлікті США та ЄС - якщо минулого року 13%, то в цьому 21% респондентів.

Росію, за її словами, звинувачують 15% як в тому році, так і в цьому, а місцевих бойовиків стали звинувачувати менше - тільки 7%.

"Українську владу стали більше звинувачувати з 23% минулого року до 30% цього року", - додала директор ІМІ щодо даних опитування в Донецький області.

Романюк додала, що соціопитування проводилося з лютого до березня цього року в південних і східних регіонах України, включно з окупованими територіями. На підконтрольній території було проведено опитування віч-на-віч близько 14 тисяч осіб, на непідконтрольних територіях же проводилося телефонне опитування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-