У Львові поклали квіти до тюрем, де катували жертв політичних репресій

У Львові поклали квіти до тюрем, де катували жертв політичних репресій

Укрінформ
Музей-меморіал "Тюрма на Лонцького" став одним із місць вшанування пам`яті жертв політичних репресій у Львові. Через його страшні застінки пройшли сотні невинних людей. Більшість із них залишили їх тыльки мертвими.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пам'ять – це величезний інструмент побудови майбутнього, який ставить для сьогоднішніх поколінь певну планку, певні завдання. Поряд із тим викликом, попри ті процеси, які відбуваються в Україні, процеси декомунізації, зміни назв вулиць, важливою є зміна ментальності. Ключовим є створення умов, в яких ці події, які є у нашій пам`яті, більше не повторювались. В сильній, єдиній Україні такі речі не можливі. Тому великої сили волі, єдності і руху вперед», - зазначив під час меморіальних урочистостей міський голова Львова Андрій Садовий.

Учасники жалобних заходів, серед яких – члени Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих та Крайового Братства ветеранів національно-визвольної боротьби, поклали квіти до Стіни пам`яті музею, а також до колишньої тюрми Бригідки та до Меморіалу жертвам політичних репресій на Янівському та Личаківському кладовищах, а також до пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів. Духовенство провело тут екуменічну панахиду, після чого відбулось громадське віче.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-