Світ має знати правду про режим, яким надихається Росія - Климпуш-Цинцадзе

Світ має знати правду про режим, яким надихається Росія - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Світ неодмінно має знати правду про злочини комуністичного режиму, який надихає сучасну Росію.

Про це у Фейсбуці написала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Світ неодмінно повинен знати цю довгий час приховувану правду про режим, яким так гордо надихається сучасна Росія. Цивілізація має нарешті дати злочинам комунізму належну юридичну і моральну оцінку. Лише тоді вона збагне суть і небезпеку нинішньої російської агресії та зможе дати адекватну відсіч безпрецедентним атакам на наші цінності, наші мрії про свободу і прогрес, врешті-решт, - наш спосіб життя", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що злочини комуністичного режиму були такими звірячими та масштабними, що й досі ми не можемо повністю оговтатись і порахувати всіх замордованих.

"Найстрашніше, що ми ніколи не дізнаємося, якою могла би стати наша держава і Європа, якби кілька поколінь найталановитіших і найбезстрашніших українців та не пішли в небуття. Биківнянський ліс – мовчазний пам`ятник розстріляній чекістами Україні", - зазначила віце-прем'єр.

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що пам`ять про червоний терор важлива не лише для нас. "Його відчули на собі й інші народи, яким не пощастило опинитися по сусідству з «імперією зла». Лише в Биківні поруч з українцями лежать близько 2000 розстріляних у 1940 році полонених поляків. Ця пам`ять потрібна живим по всій планеті, щоб знали, що свободу і гідність неможливо відібрати під жодним приводом, а злочинці неодмінно будуть викриті і засуджені. Навіть через 80 років", - переконана вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-