Жебрівський дасть 30 мільйонів місту Донеччини, що першим перекладе назви українською

Жебрівський дасть 30 мільйонів місту Донеччини, що першим перекладе назви українською

Укрінформ
Очільник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пообіцяв надати  30 млн грн на розвиток інфраструктури будь-якому місту області, яке першим перекладе українською мовою всі назви і вивіски.

Про це голова адміністрації написав у Фейсбуці.

"Хто б там що не говорив і як не трактував, а ми й далі проводитимемо стратегію на розширення і підтримку українськості Донеччини. 30 мільйонів гривень отримає на розвиток інфраструктури місто, яке першим повністю перекладе усі інформаційні та рекламні вивіски українською мовою. У тому числі й таблички із назвами вулиць. Працюємо не заборонами, а стимулюванням. Але тут важливий стратегічний результат", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко у виступі на заходах, присвячених Дню пам'яті жертв політичних репресій, нагадав, що декомунізація в Україні проводиться через людожерську подібність нацистського і сталінського режимів, що визнала у своїй резолюції кілька років тому Парламентська асамблея ОБСЄ.

"І ось чому відбувся так званий ленінопад, і ось чому очистилася карта України від імен її катів і душогубів, і ось чому оновилися таблички з назвами вулиць. Бо комустичним ідолам нема і не буде місця в нашій країні", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-