У Захарівці Одеської області відкрили пам'ятник Героям Небесної Сотні

У Захарівці Одеської області відкрили пам'ятник Героям Небесної Сотні

Укрінформ
У п'ятницю, 5 травня, у райцентрі Захарівка Одеської області відбулась урочиста церемонія відкриття пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Споруджений коштом селищної ради пам’ятник постав у райцентрі неподалік обеліска Тарасу Шевченку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна заплатила високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи. Упродовж останніх років у боях і сутичках загинули тисячі захисників Вітчизни, переважно молодих людей. Але першими серед нескорених були Герої Небесної Сотні. І хоч російські окупанти досі продовжують руйнувати міста і села Донбасу, ми віримо, що загальнолюдські цінності переможуть. Хай пам’ять про відважних борців за волю України гуртує нас, живих, і дасть нам силу та волю для зміцнення власної держави на своїй землі", - зазначив на церемонії голова Захарівської райради В'ячеслав Думитрашко.

На мітингу виступили також голова Громадської спілки учасників антитерористичної операції та патріотів України Дмитро Денисов, заступник військового комісара з територіальної оборони Фрунзівського райвійськкомату Олександр Морозюк, Захарівський селищний голова Тетяна Пустова та інші  мешканці райцентру.

"Ця площа райцентру має стати місцем поклоніння, пам’яті й вдячності захарівчан героям, які не пошкодували своїх життів заради гідного життя і європейського цівілізаційного вибору", - підсумувала селищний голова Пустова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-