Вибух і стрілянина змусили патрулі ОБСЄ перервати моніторинг в ОРЛО

Вибух і стрілянина змусили патрулі ОБСЄ перервати моніторинг в ОРЛО

Укрінформ
Учора вдень неподалік патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що працював на непідконтрольній Україні території так званої ЛНР, стався вибух і було відкрито вогонь зі стрілецької зброї поблизу Молодіжного та Крутої Гори.

Про це йдеться в оприлюдненому оперативному  звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"28 квітня патруль Місії у складі шістьох співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на блокпосту «ЛНР», розташованому приблизно за 1,5 км на південний захід від підконтрольного «ЛНР» н. п. Молодіжне (63 км на північний захід від Луганська), де спостерігачі розмовляли з озброєним членом «ЛНР». О 12:17 члени патруля СММ попрямували до своїх автомобілів, щоб поїхати з цього району, коли той самий член «ЛНР» почав махати їм рукою, вказуючи на те, щоб патруль швидко залишив цей район. О 12:20, вже перебуваючи у автомобілях, спостерігачі почули вибух", - говориться у звіті СММ ОБСЄ.

За оцінками спостерігачів, це був вибух у повітрі приблизно за 50–100 м на північний захід. У той же час команда місії побачила хмару чорного диму, що піднімався над зазначеним раніше місцем, однак із відстані місце удару не було видно. Визначити причину цього вибуху не вдалося. Патруль СММ негайно поїхав із цього району і повернувся до своєї бази у підконтрольному «ЛНР» н. п. Кадіївка (кол. Стаханов, 50 км на захід від Луганська). 

Того ж дня інший патруль СММ у складі п’ятьох співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на спостережному пункті приблизно за 50 м на захід від позиції «ЛНР», розташованої за 1 км на північний захід від підконтрольного «ЛНР» н. п. Крута Гора (16 км на північний захід від Луганська). Близько 10:35, коли всі члени патруля місії були біля своїх автомобілів, вони почули постріл зі стрілецької зброї приблизно за 40–50 м на південь. Команда СММ не змогла визначити тип застосованого озброєння та напрямок вогню. Патруль місії негайно покинув цей район.

Про обидва випадки СММ повідомила про це Спільний центр з контролю та координації, а також звернулася до СЦКК із запитом розібратися з цими інцидентами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-