ОБСЄ наполягає на неупередженому розслідуванні загибелі спостерігача на Донбасі

ОБСЄ наполягає на неупередженому розслідуванні загибелі спостерігача на Донбасі

Укрінформ
Постійна рада ОБСЄ ухвалила декларацію про підтримку Спеціальної спостережної місії в Україні після трагічного інциденту 23 квітня, в ході якого був убитий член патруля, і закликала до оперативного його розслідування.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили з штаб-квартири ОБСЄ в Відні.

"Рада закликала провести швидке, ретельне і неупереджене розслідування цього трагічного інциденту і вимагала, щоб усі винні були притягнуті до відповідальності", - йдеться в декларації.

Посол Апакан у телезв'язку з Віднем відзначив, що вранці 23 квітня шість неозброєних цивільних осіб, досвідчені спостерігачі, патрулювали по маршрутах, які, як стверджувалося, були очищені від мін так званої "ЛНР" і які регулярно використовуються СММ і місцевими громадянами. "Міни все ще знаходяться в зоні безпеки. Вони мають бути вилучені. Вже не може бути більше зволікань із здійсненням цього життєво важливого заходу", - підкреслив Апакан. Він наголосив на необхідності зробити "очевидні кроки" для очищення території від заборонених видів зброї, мін і боєприпасів, які не розірвалися.

Посол також заявив, що розслідування трагічних подій має бути "незалежним і неупередженим, об'єктивним, професійним в усіх сенсах, відповідним чином забезпеченим ресурсами". Апакан одночасно запевнив, що Місія залишається відданою виконанню свого мандату і встановленню миру в Україні, продовжує стежити за ситуацією в сфері безпеки на всій території України "з певними тимчасовими обмеженнями", тоді як безпека самої діяльності Місії зазнає перегляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-