МІП додатково моніторить теле- та радіосигнал в зоні АТО

МІП додатково моніторить теле- та радіосигнал в зоні АТО

Укрінформ
Державний секретар Мінінформполітики Артем Біденко та член Нацради з питань телерадіомовлення Сергій Костинський проводять додатковий моніторинг поширення українського теле- та радіосигналу на території проведення АТО.

Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

«Відповідно до рішень Комісії з відновлення мовлення проводиться додатковий моніторинг населених пунктів і лінії розмежування - це дасть можливість не тільки визначити проблеми мовлення, але й запровадити системні рішення на виконання пріоритетів уряду», - зазначив Біденко.

У рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення відбуваються візити до структур, відповідальних за інформаційну політику та безпеку, здійснюється моніторинг покриття українським теле- та радіосигналом. Зокрема, було проведено робочу нараду з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським, під час якої було узгоджено план дій щодо розвитку телекомунікаційної інфраструктури, цифрового телебачення й організації мовлення на середніх хвилях.

За словами Жебрівського, проект розвитку теле- та радіомовлення розрахований як на вільні території Донеччини, так і на поширення сигналу на території тимчасово непідконтрольні Україні. «Нам важливе комплексне покриття сигналом усієї території області. Орієнтовно до 15 травня і ми, і Нацрада з питань телерадіомовлення, і Міністерство інформаційної політики пропрацюємо всі робочі питання та вийдемо із робочим проектом. А поки що узгоджуємо, прораховуємо, аналізуємо», - зазначив він.

У свою чергу Костинський наголосив, що за два останні роки Донецька область стала абсолютним лідером щодо розвитку радіомовлення серед інших областей України. Новий план розвитку мовлення, розроблений Комісією на 2017 рік, здатний перетворити регіон на лідера і у запровадженні цифрового телебачення, вважає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-