Кількість обстрілів в зоні АТО збільшилася втричі - штаб

Кількість обстрілів в зоні АТО збільшилася втричі - штаб

Карта
Укрінформ
За минулу добу ситуація в зоні проведення АТО погіршилася, кількість ворожих обстрілів зросла більше, ніж втричі.  

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Учора обстановка в районі проведення АТО різко загострилася, причому на всіх напрямках. Загальна кількість ворожих обстрілів зросла більше, ніж втричі, а кількість обстрілів з важкого озброєння – вп’ятеро. Українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь", - сказав Лисенко. 

Водночас він зазначив, що на Луганському напрямку противник застосовував важке озброєння в трьох районах.

"Луганський напрямок. Противник застосовував важке озброєння в трьох районах – мова йде про Жовте (міномети), Кримське (також міномети) і Новоолександрівку (міномети й ствольна артилерія). При цьому було випущено близько 30 мін та снарядів. Ці обстріли сталися ввечері, між 19 та 23 годиною. Також вчора бойові дії велися у Станично-Луганському районі, а також на інших опорних пунктах Попаснянського району. Здебільшого окупанти відкривали вогонь під час заходу сонця та пізніше, проте 2 обстріли також сталися вранці. Всього за минулу добу на Луганському напрямку противник порушив режим тиші 12 разів", - зазначив речник АТО. 

Як повідомив Лисенко, немає покращень і на Донецькому напрямку, де вже традиційно після 18 години бойовики почали стріляти з мінометів у всіх звичних «гарячих точках».  

"Донецький напрямок. Обстановка аналогічна. Ситуація почала загострюватися після 18 години, коли бойовики почали стріляти з мінометів у всіх звичних «гарячих точках»: на Світлодарській дузі, під Горлівкою (Зайцеве і Новгородське), Пісках. Ще складніша ситуація в Авдіївці, де ворожі обстріли почалися ще зранку і посилилися у другій половині дня. Загалом по всіх наших позиціях на Донецькому напрямку було випущено понад 90 мін – втричі більше, ніж на Луганському. Окрім мінометів, окупанти неодноразово застосовували бронетехніку та снайперів, причому по всьому фронту від Луганського до Пісків. Спокійних місць на фронту немає. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку стався 21 ворожий обстрілі, зокрема 11 – з важкого озброєння", - поінформував він. 

Речник АТО також зауважив, що на відміну від Луганського і Донецького напрямків, на Марікпольському напрямку бойовики порушують режим тиші і вдень, і вночі

"Маріупольський напрямок. Традиційно,левова частка ворожих обстрілів припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине, де вчора окупанти 4 рази застосовували міномети, двічі – бронетехніку, і масово – легке озброєння. На відміну від Луганського і Донецького напрямків, тут бойовики порушують режим тиші і вдень, і вночі. Найбільша кількість обстрілів припадає на Водяне – вчора їх сталося 9, це близько 13% від усіх збройних інцидентів в районі проведення АТО. Також досить неспокійно вчора було у Новотроїцькому, де бойові дії також велися вранці, серед дня та ввечері, і бойовики теж застосовували важке озброєння. У Красногорівці та Мар’їнці сталося по одному ворожому обстрілу, причому другий був мінометним. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші 32 рази", - наголосив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-