Мешканці Донбасу підтримують децентралізацію - соціологи

Мешканці Донбасу підтримують децентралізацію - соціологи

Укрінформ
На Донбасі більшість респондентів позитивно налаштовані до майбутнього об'єднання територіальних громад та висловлюють підтримку місцевій владі.

Про це Укрінформу повідомив Київський прес-клуб за результатами дослідження громадської думки щодо перебігу процесу об'єднання громад у Покровському районі Донецької області, які було оприлюднено на прес-конференції "Правда про децентралізацію. Сприйняття реформи на Донбасі".

Як повідомив директор Центру "Соціальний моніториг" Дмитро Дмитрук, труднощі із працевлаштуванням, незадовільна оцінка стану екології, доріг, зношеність інженерних мереж показують, що на даний момент ситуація в опитаних населених пунктах знаходиться на межі між бажанням залишатися жити в своїх населених пунктах і бажанням виїхати.

За словами експерта, більшість опитаних позитивно налаштовані до майбутнього об'єднання територіальних громад та висловлюють підтримку місцевій владі. Від об'єднання очікуються перспективи отримати більше коштів до бюджету і поліпшення інфраструктури. Мешканці сіл і селищ сподіваються приєднатися до більш заможної громади і таким чином поліпшити свій рівень життя і розвивати свої населені пункти.

децентралізацію

Прес-конференція "Правда про децентралізацію. Сприйняття реформи на Донбасі" відбулася у вівторок 25 квітня у Національному медіа центрі "Територія реформ" за участі Дмитра Дмитрука, директора центру "Соціальний моніторинг", Михайла Пересунька, виконавчого директора Київського прес-клубу та Сергія Киреєва, керівника Департаменту політичних досліджень та консультацій ЦНСД "Омега".

Зазначається, що опитування проводилося з 7 по 21 березня 2017 року окремих населених пунктах (рр. Покровск, Родинське, Мірноград, села, смт). Всього опитано 1 101 респондент (м. Покровск - 250 осіб; р. Родинське - 150 осіб; Мірноград - 248 осіб; села, смт - 453 особи). Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-