СММ: В окремі дні на Донбасі - понад тисячу порушень

СММ: В окремі дні на Донбасі - понад тисячу порушень "тиші"

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ продовжує щодня фіксувати численні порушення режиму припинення вогню на Донбасі, відзначаючи періоди ситуативного затишшя.

Про це СММ ОБСЄ інформує у своєму звіті за 19 квітня. 

"Наприклад, 8 квітня спостерігачі констатували близько 1700 порушень режиму припинення вогню. Наступного дня ця кількість склала лише орієнтовно 650, а 10 квітня вона знову зросла до приблизно 1200 порушень. Місія відзначила основні фактори ризику, що спричинюють насильство, а саме: близькість розташування сил і засобів та наявність забороненого озброєння у зоні безпеки", - йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, що з 5 квітня СММ відзначала скупчення озброєння на аеродромі на південно-східній околиці підконтрольного так званій ЛНР Луганська, в тому числі 7 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), 17 гаубиць і 7 танків. Водночас в місії стверджують, що "15 квітня в підконтрольних уряду районах було зафіксовано 6 РСЗВ біля Добропілля і 18 РСЗВ у Лимані, а також 17 квітня - 12 протитанкових гармат біля Сєверодонецька". 

"Місія неодноразово стикалася із загрозами безпеці, коли поблизу патрулів СММ лунали вибухи: 8 квітня біля підконтрольної уряду Одрадівки Донецької області, 12 квітня інциденти сталися у двох окремих непідконтрольних уряду районах та в одному районі Луганської області, що контролюється урядом. 11 квітня неподалік підконтрольного уряду Старого Айдара в Луганській області стріляли зі стрілецької зброї поблизу безпілотного літального апарата СММ", - йдеться у повідомленні

Повідомляється також, що СММ сприяла встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для проведення ремонтних робіт на об’єктах життєзабезпечення з обох боків лінії зіткнення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-