В Україну хочуть майже 70% жителів окупованого Донбасу - Аваков

В Україну хочуть майже 70% жителів окупованого Донбасу - Аваков

Укрінформ
Майже 70 відсотків людей на окупованій Росією території Донбасу хочуть повернутися в Україну.

Про це 7 квітня заявив міністр МВС Арсен Аваков на брифінгу в Сєвєродонецьку Луганської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання найближчого часу: коли ми будемо звільняти землю Луганщини й Донеччини, Криму. Це буде непростий процес. Крок за кроком ми повинні будемо повернути землю, людей в Україну, довіру до неї. Ми маємо соціологію з того боку, яка показує, що майже 70 відсотків людей хочуть повернутися в Україну. Так, у них є страхи. Їх постійно зомбує телевізійна путінська пропаганда. Але ці люди відчувають, що їм краще буде в Україні», - сказав Аваков.

За його словами, він ставить такі запитання і на серйозних закритих нарадах, і у великих аудиторіях.

«Ми говорили і з поліцейськими, і з національними гвардійцями, і з прикордонниками, як будемо повертатися до Луганська й Донецька, як будемо облаштовуватися, як – страхуватися від ризиків, які обов'язково виникатимуть. Як будемо страхуватися від диверсантів, які будуть проникати до нас з-за кордону, що знаходиться поряд. Всі ці питання – на порядку денному», - додав міністр.

Брифінг відбувся відразу ж після церемонії вручення квартир 61 співробітникові поліції. Всі ті поліцейські, хто отримав квартири – вимушені переселенці з окупованої території Луганщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-