На Волині закінчують знищувати 10 тонн старих німецьких боєприпасів

На Волині закінчують знищувати 10 тонн старих німецьких боєприпасів

Укрінформ
На Волині піротехніки проводять завершальний етап робіт з ліквідації знайденого напередодні арсеналу старих німецьких артилерійських снарядів калібру 170 мм. Загальна вага боєприпасів - 10 тонн.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Волинській області.

"4 квітня співробітники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Волинській області проводять завершальний етап робіт із знешкодження арсеналу боєприпасів, виявлених поблизу села Вівчицьк Ковельського району Волинської області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ДСНС, напередодні місцеві жителі під час земляних робіт натрапили на підозрілі металеві предмети. Піротехніки ДСНС, які прибули на місце, виявили та підняли із землі 158 артилерійських снарядів калібру 170 міліметрів. Боєприпаси такого типу були на озброєнні німецької армії у І та ІІ Світових війнах. Один такий артснаряд важить понад 60 кілограмів, а загальна вага усього виявленого арсеналу – близько 10 тонн.

Інформують, що піротехніки транспортували небезпечні знахідки до спеціального майданчика. Триває поетапна ліквідація боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-