У ДСНС нарахували понад 1 мільйон 66 тисяч переселенців

У ДСНС нарахували понад 1 мільйон 66 тисяч переселенців

Укрінформ
Жителі Донецької та Луганської областей продовжують звертатися до Міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів, що розташовані у кожній області задля отримання допомоги в переміщенні зі Сходу України.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Так, з початку проведення на Сході України антитерористичної операції, з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО у інших регіонах України тимчасово розміщено 1 млн 66 тис. 401 особу, з яких 177 тис. 716 дітей та 501 тис. 771 особу з інвалідністю та похилого віку, у тому числі з Донецької і Луганської областей - 1 млн 43 тис. 499 осіб та Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 22 тис. 902 особи», - йдеться у повідомленні.

Рятувальники зустрічають громадян, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції на вокзалах, координують дії щодо їх розселення і вирішення побутових питань, а також взаємодіють з місцевими органами влади, благодійними та волонтерськими організаціями.

Особлива увага приділяється питанню психологічної адаптації громадян на місцях тимчасового проживання. Психологи ДСНС постійно організовують для внутрішньо переміщених осіб семінари, сеанси психологічної підтримки.

Зокрема, на Луганщині для надання допомоги жителям регіону продовжують працювати спеціальні пункти, один із яких розташований у пожежно-рятувальній частині № 51.Тут громадяни можуть отримати допомогу від психологів ДСНС, також досить часто пункт відвідують представники міжнародних організацій. Так, 29 березня у пункті, крім психолога ГУ ДСНС України у Луганській області, працювали юристи NRC (Норвезька організація у справах переселенців), які роз'яснювали людям питання надання різних видів грошових виплат, забезпечення тимчасовим житлом.

Загалом, від початку проведення АТО на Сході країни психологи ДСНС України разом з представниками інших органів державної влади, громадських організацій надали психологічну допомогу 178 013 внутрішньо переміщеним особам, у тому числі 49194 дітям та 30470 особам з інвалідністю та людям похилого віку.

Для вирішення питань соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб та отримання інформації щодо вільних місць для проживання в кожному регіоні необхідно звернутися безпосередньо до регіональних штабів ДСНС України. Відповідна інформація розміщена на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій та спеціально створеному ресурсі для внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-