В Одеський порт зайшов фрегат-невидимка

В Одеський порт зайшов фрегат-невидимка "La Fayette"

Фото
Укрінформ
Французький ракетний фрегат-невидимка, що увійшов 17 березня у Чорне море і здійснив візити в порти сусідніх держав, пришвартувався 31 березня до причалу Одеського морвокзалу.

Французькі військові моряки, яких очолює командир корабля капітан 1 рангу Станіслас Делатт, провели протокольні зустрічі в Командуванні ВМС ЗС України, облдержадміністрації та мерії, повідомляє прес-служба ВМС.

"Фрегат "La Fayette" Військово-Морських Сил Французької Республіки відвідав командувач Військово-Морських Сил ЗС України Ігор Воронченко. Керівник виду ЗС України віце-адмірал Воронченко також провів зустрічі з Надзвичайним та Повноважним послом Франції в Україні Ізабель Дюмон, аташе з питань оборони при посольстві полковником Крістіаном Бартлен та командиром корабля Станісласом Делатт", - зазначили у ВМС.

Програмою візиту французького корабля-невидимки "La Fayette", який триватиме до 3 квітня, передбачені проведення тренувань з боротьби за живучість корабля на борту фрегата для особового складу ВМС ЗС України, а також оглядова екскурсія по Одесі.

Фото: ВМС України

Фрегат "La Fayette" споруджений з використанням стелс-технології, що дозволяє йому залишатися малопомітним для радіолокаційних приладів за рахунок специфічної геометрії. Корабель оснащений новітніми протикорабельними крилатими ракетами Exocet з дальністю дії до 70 км і зенітним ракетним корабельним комплексом Naval Crotale.

Довжина корпусу фрегата 125 м, ширина - 15,4, водотоннажність - 3600 т. Швидкість - 25 вузлів, дальність плавання - 7 тисяч морських миль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-