Фестиваль «Карпатський простір»  проведе національні читання творів Франка

Фестиваль «Карпатський простір» проведе національні читання творів Франка

Укрінформ
В Івано-Франківську фестиваль «Карпатський простір», який відбудеться з 5 до 7 травня,  розпочнеться з національного читання творів Івана Франка.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської ОДА Володимир Джигіта.

«До цьогорічної програми «Карпатського простору» увійдуть національні читання за поетичною творчістю корифея науково-літературного життя Західної України Івана Франка. Національні читання – це флешмоб «Франко об’єднує», який організатори проведуть у рамках першого дня фестивалю - 5 травня», - повідомив Джигіта.

За його інформацією, у цей день, починаючи з 12-ї години, поетичні рядки з творчості Івана Франка одночасно читатимуть на радіо, у школах, вишах, державних установах та організаціях, на вокзалі, у музеях та виставкових залах Івано-Франківська.

Відомо, що ідея національного читання творів українських класиків належить Національній опереті, яка є одним із організаторів фестивалю «Карпатський простір». Мета заходу - зміцнювати почуття національної свідомості українців через поглиблення та розширення знань у сфері культури і літератури та пропагувати творчість видатних письменників

Уперше фестиваль «Карпатський простір» відбувся в Івано-Франківську торік за підтримки Міністерства культури України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації та міської ради Івано-Франківська. У триденному фестивалі взяли участь представники з України, Австрії, Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Молдови, Чехії, Грузії, Азербайджану, Естонії, Литви та Болгарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-