У Дружківці під час перевірки документів прямо на вокзалі затримали бойовика

У Дружківці під час перевірки документів прямо на вокзалі затримали бойовика

Укрінформ
У місті Дружківка Донецької області під час перевірки документів на залізничному вокзалі поліція затримала бойовика.

Про це в середу повідомили в Дружківському відділенні поліції Донецької області

«Співробітниками дружківської поліції під час чергування на залізничному вокзалі був затриманий місцевий житель, 1997 року народження, який навесні 2014 року служив на блокпосту бойовиків», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перехожого зупинили на вокзалі для перевірки документів, і під час перевірки його контактних даних було встановлено, що 19-річний хлопець входив у ряди бойовиків, які тримали збройну окупацію в місті Дружківка.

Озброївшись дерев'яною палицею, він ніс службу на блокпосту, розташованому на виїзді з міста, його завданням було здійснювати контрольно-пропускний режим, перевіряти документи у власників автомобілів. Приводом для затримання могли стати немісцеве листування й українська мова.

Вже наприкінці червня «новобранець» вирішив залишити ряди незаконного формування. Щоб уникнути відповідальності за свої дії перед українською державою, правопорушник намагався приховати свою діяльність.

Стосовно нього відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь в їхній діяльності) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-