Знайшли організатора замовного протесту на українсько-польському кордоні

Знайшли організатора замовного протесту на українсько-польському кордоні

Укрінформ
На Львівщині виявлено організатора групи осіб, які збиралися в неділю, 12 березня, влаштувати проплачену провокаційну акцію на українсько-польському кордоні. 

Про це 13 березня під час брифінгу розповів голова облдержадміністрації Олег Синютка, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Правоохоронці затримали автобус із мешканцями Львівщини, які їхали на проплачену акцію на українсько-польському кордоні, щоб продемонструвати нібито погане ставлення українців до поляків на території Львівщини. Організатора акції виявлено. Замовником антипольських провокацій на Львівщині є третя сторона – країна-агресор”, - сказав Синютка. 

За його словами, в автобусі їхали декілька десятків осіб, деякі були напідпитку. Вони не мають жодного відношення до польської громади та не є етнічними поляками. 

"Люди, які подорожували у напрямку кордону, мали при собі провокаційні банери з написами, нібито на Львівщині утискається польська спільнота. Поїздка була проплачена, кожному була виділена фінансова винагорода", – додав голова ОДА.

Він також сказав, що найняті особи не були поінформовані, на яку саме акцію їх везуть. 

“Акти вандалізму, які трапилися у Підкамені, Гуті Пеняцькій та Львові, покликані зіпсувати дружні стосунки між українським та польським народами. Ми засуджуємо ці акти вандалізму і правоохоронні органи мають зробити все можливе для їх розслідування”, - наголосив сьогодні, 13 березня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка під час зустрічі з генеральним консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Мазуром.

Як повідомлялося, протягом вихідних на Львівщині було вчинено два акти вандалізму щодо пам`ятників загиблим в часи Другої світової війни полякам. Вандали облили фарбою меморіал розстріляним нацистами львівським професорам та пам`ятники на цвинтарі польських військовослужбовців у селі Підкамінь Бродівського району. Поліція кваліфікувала ці акти як хуліганство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-