Росія де-факто націоналізувала підприємства на окупованих територіях - нардеп

Росія де-факто націоналізувала підприємства на окупованих територіях - нардеп

Укрінформ
Народний депутат із фракції "Народного фронту" Антон Геращенко переконаний, що всі підприємства, які перебувають на окупованих територіях, де-факто і так вже націоналізовані Росією.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "112 Україна", коментуючи погрози бойовиків "націоналізувати" підприємства української юрисдикції.

"Щодо націоналізації. Всі наші українські підприємства, які знаходяться на окупованих територіях Криму й Донбасу, де-факто і так націоналізовані РФ, яка повністю контролює їх діяльність, яка змушує платити податки, працювати за планами, які даються РФ. А наслідки для української економіки погані з 2014 року, тому що ми в повній мірі не контролюємо території ні Криму, ні Донбасу. Але досі частина підприємств на території Донбасу працювала та сплачувала податки як Україні, так і змушена була під тиском сили виплачувати деякі платежі на території окупованої України. Для економіки України це недобре", - сказав Геращенко.

При цьому, на думку депутата, Україна може створити "економічне диво", побудувавши паркан на кордоні з РФ.

"В Україні є два шляхи. Перший - це побудова і повний розрив з РФ, побудова якоїсь стіни на кордоні з РФ, з окупованими територіями і, дивлячись на приклад Німеччини чи Південної Кореї, створювати економічне диво в Україні, і після цього через багато років повертати ці території. Інший шлях - питання переговорів з РФ", - сказав депутат.

Як відомо, бойовики вимагають зняти блокаду Донбасу, погрожуючи захопити підприємства української юрисдикції. У "Штабі блокади" назвали такі дії "звичайним грабунком".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-