"Націоналізація" заводів бойовиками призведе до їх пограбування й закриття - Тука

Укрінформ
Якщо бойовики візьмуть під контроль українські підприємства на Донбасі, це призведе до їх пограбування і звільнень працівників, адже збувати продукцію до інших місць не зможуть.

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука у коментарі BBC Україна.

"Підприємства є складовими частинами вертикально-інгерованих компаній і знайти для них ринки збуту в Росії важко: їх там ніхто не чекає", - зазначив Тука.

Він також наголосив, що бойовики вже захоплювали українські підприємства, попри Мінські домовленості.

Як повідомлялося, на сепаратистських сайтах у понеділок поширено спільну заяву ватажків так званих "ДНР" та "ЛНР", у якій вони вимагають від Києва до 1 березня зняти транспортну блокаду Донбасу, що, за їхніми словами, суперечить Мінським домовленостям. У разі, якщо їхня вимога не буде виконана, Олександр Захарченко та Ігор Плотницький погрожують узяти під контроль підприємства, що зберігають українську юрисдикцію, а також обіцяють на тимчасово не підконтрольних уряду України територіях припинити постачання вугілля.

В Україні вже майже місяць триває блокада залізничних шляхів, якими, зокрема, постачається вугілля з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу. Кабмін запровадив надзвичайні заходи у сфері енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-