В одеській школі підпільне видавництво штампувало антиукраїнську літературу

В одеській школі підпільне видавництво штампувало антиукраїнську літературу

Фото
Укрінформ
Правоохоронці під час затримання осіб, які планували викрадення народного депутата Олексія Гончаренка, виявили в одній з одеських шкіл видавництво з випуску антиукраїнської літератури.

Про це заявив в ефірі місцевого телеканалу прокурор області Олег Жученко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На території однієї з дитячих шкіл розвитку на Фонтанській дорозі правоохоронці виявили підпільне видавництво, що здійснювало масовий випуск підривної антиукраїнської літератури. 23 лютого, коли затримали групу викрадачів Гончаренка, у цьому видавництві було виявлено значну кількість видань. В тому числі випущені тут книги під назвами "Слуги зла, или как выглядит украинский национализм", "Одесские колокола Хатыни" та інші, спрямовані на розпалювання ворожнечі між українцями, росіянами та євреями, а також ненависті до українських патріотів", - зазначив Жученко.

За його словами, підпільне видавництво випускало книги та буклети, автори яких звеличували місію Росії та принижували українців і нашу державу. Значну кількість готової друкованої продукції антиукраїнського змісту вилучено. Наразі слідство встановлює, чи був безпосередньо причетним до випуску антиукраїнськї літератури директор школи розвитку.

Прокуратура Одещини опублікувала фото з підпільної друкарні.

Як повідомлялося, 23 лютого було відкрито кримінальне провадження щодо викрадення народного депутата Гончаренка з метою заподіяння йому тяжких тілесних ушкоджень. Слідчі оголосили трьом затриманим підозри у скоєні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України.

Замовником викрадення Гончаренка у прокуратурі вважають голову депутатської фракції "Опозиційний блок" Лиманської райради Одеської області Олександра Кушнарьова, син якого загинув 2 травня 2014 року під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі. Другим підозрюваним у злочині виявився колишній військовослужбовець.

Фото: Прокуратура Одеської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-