Одному з

Одному з "викрадачів" Гончаренка висунули підозру у пропаганді війни

Укрінформ
Прокуратура Одеської області повідомила одному з фігурантів справи про викрадення народного депутата Олексія Гончаренка про підозру у скоєнні ще одного злочину - причетності до пропаганди війни.

Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури. 

"24 лютого прокуратура області повідомила про підозру трьом членам злочинної групи, причетним до викрадення народного депутата України. Двом з них, серед яких депутат Лиманської районної ради Одещини, правоохоронці інкримінують заподіяння тяжких тілесних ушкоджень особі у зв’язку із її державною, громадською діяльністю, та розповсюдження друкованої продукції, направленої на розпалювання національної, расової ворожнечі та приниження національної гідності (ч. 1 ст. 161, ч. 3 ст. 346) Кримінального кодесу України", - зазначили в прокуратурі.

Крім того, одному з фігурантів повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ознаками ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності) та ст. 436 (пропаганда війни - публічні заклики до агресивної війни або до розв'язування воєнного конфлікту, а також виготовлення матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України.

Прокуратура звернулася до Приморського райсуду Одеси з клопотанням про обрання членам злочинної групи запобіжного заходу, засідання суду з розгляду подання прокуратури триває.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого з'явилась інформація про зникнення народного депутата Гончаренка в Одесі. Згодом стало відомо, що парламентарій брав участь у спецоперації СБУ і перебуває у безпеці. 

Було відкрито кримінальне провадження щодо викрадення народного депутата Гончаренка з метою заподіяння йому тяжких тілесних ушкоджень. Слідчі оголосили трьом затриманим підозри у скоєні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України.

Замовником викрадення Гончаренка у прокуратурі вважають голову депутатської фракції "Опозиційний блок" Лиманської райради Одеської області Олександра Кушнарьова, син якого загинув 2 травня 2014 року під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі. Другим підозрюваним у злочині виявився колишній військовослужбовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-