Стрілянина в Харкові: поліція відкрила три кримінальні провадження

Стрілянина в Харкові: поліція відкрила три кримінальні провадження

Укрінформ
Слідче управління поліцейського главку в Харківській області відкрило три кримінальні провадження за фактом перестрілки в Олексіївському житломасиві в Харкові.

Про це журналістам розповів заступник начальника слідчого управління главку Андрій Шарнін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відомості за фактом нанесення численних поранень харків'янинові 1972 р.н. внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство). Також щодо подій на вул. Клочковській і пр. Перемоги відкрито два кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України", - зазначив Шарнін.

За його словами, в ході досудового розслідування затримано 5 осіб за статтею 208 КК України: "Один із затриманих - з міста Дніпро, інші - харків'яни".

"За попередніми даними, причини конфлікту мають побутовий рунт", - додав Шарнін.

За його словами, під час слідства вилучено 4 помпових рушниці, 1 автоматичну зброю, 2 травматичні пістолети: "Усю зброю направлено на експертизу".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 17 лютого в 21:20 в Олексіївському житломасиві в Шевченківському районі Харкова сталося зіткнення між людьми у формі камуфляжу - бійцями батальйону "Донбас" і активістами організації "Східний корпус". Причина - незгода з приводу блокади на Донбасі. Один активіст отримав вогнепальне поранення, він в реанімації. На місці затримано 9 осіб. Відкрито кримінальне провадженння за статтею "Хуліганство" з санкцією від 3 до 7 років позбавлення волі. Хід слідства - на контролі прокуратури і Харківської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-