Мешканець Волновахи зберігав удома арсенал боєприпасів - поліція

Мешканець Волновахи зберігав удома арсенал боєприпасів - поліція

Укрінформ
У Донецькій області стартувало всеукраїнське превентивне відпрацювання, мета якого - попередження скоєння особливо тяжких злочинів, затримання терористів та припинення незаконного обігу зброї та боєприпасів.

У перші ж години спецзаходів поліцейські виявили мешканця Волновахи, який зберігав удома більше 10 гранат, запали та набої калібром 14,5 мм, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

«Співробітники управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області у рамках проведення комплексу спецзаходів із забезпечення безпеки мирних мешканців прифронтового регіону виявили чоловіка, який удома, серед господарського приладдя, зберігав арсенал боєприпасів. При проведенні обшуку приватного домоволодіння 56-річного мешканця Волновахи поліцейські на подвір'ї у господарській будівлі виявили 5 гранат РГД-5, 3 гранати Ф-1, 4 запали УЗРГМ, 2 гранати ВОГ-17М, набої калібром 7,62 та 14,5 мм. За словами порушника, всі ці вибухонебезпечні предмети він зберігав для того, аби глушити рибу», - йдеться у повідомленні.

Всі вилучені небезпечні предмети спрямовані на експертизу. Наразі правоохоронці встановлюють обставини, за яких чоловік отримав цей арсенал.

Варто відзначити, що порушник мешкав удома з дружиною та дитиною і не замислювався над тим, що одна найменша необачність могла покалічити та навіть забрати і їхнє життя, і життя всіх навколо. Раніше він до кримінальної відповідальності не притягувався.

Згідно зі ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України порушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-