Російське командування на Донбасі оголосило мобілізацію - розвідка

Російське командування на Донбасі оголосило мобілізацію - розвідка

Укрінформ
Російське командування окупаційних військ на Донбасі оголосило додатковий набір військовослужбовців серед військових, що були раніше звільнені зі служби за грубі порушення.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"У 9 окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ у зв’язку з неукомплектованістю особовим складом на військову службу приймають осіб, які раніше були звільнені за грубі порушення військової дисципліни, у т.ч. невиконання наказів, крадіжки та пияцтво", - йдеться в повідомленні.

У ГУР також зазначають, що керівника російської козачої організації “Всевелике Військо Донське” видав наказ про додатковий набір військовослужбовців зі складу російських козацьких організацій, проте більшість козаків ідмовляються йти на передову на Донбасі.

"На виконання наказу т.зв. “командувача Козачої Національної гвардії РФ” М.Козіцина (керівника російської козачої організації “Всевелике Військо Донське”) від 30 січня ц.р. у Ростовській області РФ оголошено додатковий набір з метою доукомплектування 6 окремого мотострілецького полку (Кадіївка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. На території Ставропольського краю РФ отамани місцевих козацьких організацій розпочали активну роботу серед підконтрольного їм особового складу щодо збору для направлення у зону збройного конфлікту на Сході України для посилення передових підрозділів 1 АК ЗС РФ. Водночас, переважна більшість представників вказаної соціальної групи (близько 90%) відмовляються від участі у бойових діях", - зазначається в повідомленні.

У прес-центрі зазначили, що додатково окупаційне командування оголосило мобілізацію серед мешканців тимчасово окупованих територій задля віправлення їх на передові позиції на Авдіївськлому напрямку.

"На тимчасово окупованих територіях Луганської області розпочаті заходи з набору місцевих громадян для поповнення підрозділів 1 АК, які понесли втрати у ході бойових дій. Набрані особи, без підготовки, направляються до частин та підрозділів, що беруть участь у бойових діях на Авдіївському напрямку", - уточнюють в ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-