Тука каже, що залізнична блокада

Тука каже, що залізнична блокада "відрізала" ТЕС у Щасті

Укрінформ
Заступник міністра з тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука спростовує інформацію про участь у блокаді ОРДЛО численних ветеранів добровольчих батальйонів - за його даними, до цих дій причетні лише 10 осіб.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

"На вчорашній день, за моїми даними, до цієї акції долучилися 10 чоловік", - заявив Тука.

Він підкреслив, що не підтримує блокування частини залізничної колії: "Я з самого початку оголошення цієї ініціативи пана Семенченко ставився до неї вкрай негативно, тому що, на моє переконання, подібними діями мають займатися державні органи влади".

За словами заступника міністра, заблокована залізнична колія пов'язана з поставками вугілля на Щастинську ТЕС, яка забезпечує електроенергією всю Луганську область. 

"Хочу, щоб усі знали, що заблоковано ту залізницю, якою перевозиться вугілля на Щастинську ТЕС, яка розташована на Луганщині. Луганщина досі залишається енергетичним островом, який не з'єднаний в єдину енергетичну систему України. Щастинська ТЕС є єдиним джерелом електроенергії для всієї Луганської області. Таким чином, такими діями група цих людей ставить під загрозу забезпечення електроенергією всієї Луганської області. Я вважаю це неприпустимим", - заявив Тука.

Нагадаємо, що 25 січня деякі представники ветеранів добровольчих батальйонів АТО оголосили про блокаду ввезення товарів на тимчасово окуповані території. Народний депутат Семен Семенченко у Facebook написав, що ветерани розпочали третій етап блокади торгівлі з окупантами і заблокували залізницю Луганськ - Лисичанськ - Попасна бiля Гірське-Золоте.

За його словами, рядові співробітники МВС, прикордонники, співробітники СБУ підтримали дії ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-