Блокування залізниці на Донбасі: Семенченко розповів, як пройшла перша ніч

Блокування залізниці на Донбасі: Семенченко розповів, як пройшла перша ніч

Укрінформ
Учасники АТО, які вчора розпочали блокувати залізницю на межі з тимчасово окупованими територіями в Луганській і Донецькій областях, сьогодні продовжують блокаду, на станції Світланове Луганської області ветерани чекають зустрічі з представниками місцевої влади.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Семен Семенченко.

"Ніч пройшла спокійно. Пара автоматних черг у лісопосадці "на переляк" всерйоз не сприймається. Представники майже всіх військових частин, що знаходяться поруч, віддзвонили і висловили ветеранам свою підтримку. Генерали і "начальство на горі" матюкаються і тупотять ногами. О 10.00 сюди (на станцію Світланове - ред.) з'їжджається все начальство Луганської області. Виявляється воно є! Напевно вимагатимуть від ветеранів віддати вантажні перевезення під "ефективний контроль" РФ. Це тепер так називається? Що хлопцям їм відповісти? Приймаються побажання..." - написав Семенченко.

Як повідомляв Укрінформ, про початок блокади в Донецькій та Луганській областях учора депутати Семен Семенченко та Володимир Парасюк писали на своїх сторінках у Facebook.

За їх інформацією, ветерани АТО заблокували на Донбасі 12 вантажних поїздів і більш ніж 700 вагонів, які перевозили вантажі між окупованими та неокупованими територіями.

Як повідомив учора Семенченко, ешелони, що курсували між Україною та окупантами, зокрема зі станції Світланове, за документами "перевозять будівельні матеріали, ліс, сталь, вугілля. Що насправді є у вагонах - перевірити неможливо. У наших прикордонників немає потрібного обладнання. А на зміну, яка складається з восьми прикордонників, припадає 10-12 ешелонів, по 40-60 вагонів у кожному. Це значить, що один прикордонник за добу має перевірити 70-90 (!) вагонів. На них всіх видали лише один "спецзасіб" - собаку".

Раніше повідомлялося, що один із потягів намагався наїхати на блокувальників, але його зупинили і переобладнали на пункт обігріву.

Семенченко також зазначає, що, за спостереженнями залізничників, рух на станції значно активніший, ніж був до війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-