«Митний експеримент» із коштами на ремонт доріг поширять на всі області

«Митний експеримент» із коштами на ремонт доріг поширять на всі області

Укрінформ
«Митний експеримент» щодо перерахування до спеціальних фондів коштів з метою реконструкції та поточного ремонту автомобільних доріг, у 2017 році буде поширено на всі області країни.

Про це повідомляє сайт Укравтодору. 

«Митний експеримент» 2017 року буде поширено на всі області країни, що дозволить отримати додаткове фінансування для реконструкції та ремонту автодорожньої інфраструктури країни і як результат – забезпечити нову якість доріг та безпеку автомобільного руху», - йдеться у повідомленні.

У цьому зв'язку радник голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава зауважив, що на сьогодні стан 97% доріг в Україні не відповідають національним стандартам. "Це прямий результат недостатнього фінансування дорожньої інфраструктури протягом останніх десятиліть", -  вважає Кава. 

Як повідомлялося, за два роки «митний експеримент» дозволив зібрати для ремонту доріг додаткових 2,8 млрд гривень. У 2015 році експеримент було запроваджено у  4 областях країни – Волинській, Одеській, Львівській, Чернівецькій, а в 2016 році – ще й у місті Києві.

Експеримент, ініційований Кабінетом Міністрів України та затверджений постановою від 16 вересня 2015 р. №726, полягає у спрямуванні 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, м.Киэві до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів із  метою фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-