На Львівщині шукають, хто розмалював свастикою пам’ятник полякам

На Львівщині шукають, хто розмалював свастикою пам’ятник полякам

Укрінформ
Львівські правоохоронці розшукують вандалів, які сьогодні вночі знищили меморіал жертвам масової загибелі поляків у Гуті Пеняцькій. У пошуках свідків здійснюється подвірний обхід у двох селах Бродівшини.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла речниця обласного управління Нацполіції Світлана Добровольська.

"На місці працює слідчо-оперативна група. Правоохоронці здійснюють подвірний обхід у селах Гута Пеняцька та сусідньому Жаркові, сподіваючись знайти свідків злочину. Проте зробити це складно, оскільки меморіал знаходиться за три кілометри від села у полі під лісом. Зараз, у сніжно-морозну погоду, туди не навідується ніхто із селян", - зазначила Добровольська.

За її словами, пам`ятник загиблим селянам польської національності, яких у 1944 році вбили бійці Галицького добровольчого полку, підірвали та розмалювали фашистськими символами.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Меморіал жертвам масового знищення цивільного населення відкрили в Гуті Пеняцькій у 2009 році в пам'ять про події 28 лютого 1944 року. Тоді військові 4-го Галицького добровольчого полку знищили це село, яке було базою для польської самооборони та радянських партизан.

Львівські науковці вважають, що знищення меморіалу є провокацією, вчиненою для погіршення українсько-польських відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-