В Умані посилять охорону культових споруд - мер

В Умані посилять охорону культових споруд - мер

Укрінформ
Після нічного інциденту, коли невідомі осквернили могильний комплекс цадика Нахмана, в Умані посилять охорону культових споруд та символів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова міської ради Умані Олександр Цебрій.

"Я як міський голова не допущу в місті розпалювання міжнаціональної ворожнечі. В мікрорайоні паломництва брацлавських хасидів на об’єктах, де розташовані культові релігійні споруди чи символи, буде посилено охорону. Зокрема, на могилі рабі Нахмана та біля Православного Хреста", - зазначив мер.

Він підкреслив, що Умань – багатонаціональне місто, історія якого увібрала в себе культури і традиції багатьох народів. За його словами, тут пропагується повага до людини, міжетнічна і міжконфесійна толерантність.

Цебрій назвав події цієї ночі провокацією та неприпустимим актом вандалізму, який викликав обурення не лише серед представників еврейської національності, але й усієї уманської громади.

"Уманчани, і особисто я, категорично проти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, антисемітизму і ксенофобії", - наголосив він. 

Мер звернувся до правоохоронців з вимогою розслідувати резонансний злочин й висловив надію, що подібні ганебні факти не повторяться.

Поліція спочатку розслідувала інцидент як хуліганство. Згідно з повідомленням прес-служби Черкаського ГУ НП, наразі його перекваліфіковано у порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії, вчинене організованою групою (ч.3.ст.161 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі невідомі облили червоною фарбою вхід до могильного комплексу цадика Нахмана та залишили там відрізану голову свині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-